Q U E E N ♡
About;
What's Happening?

1 2 3 4

Shout here;
Talk to much

Archive;
Preview Old Post

Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by Shahirah.

Happy 16th birthday to me!
Saturday, 28 September 2013 | 0 Comments


Today i'm so happy :) One day before my birthday, my family and I went to tampin to celebrated my birthday :) it's just a regular dinner with my family without a cake :) without a cake also maked me happy tau. What I need is a happy day with a group of good deep. *annoyed. really thankful to Allah s.w.t. My god maked my day so happy :) The reason my family celebrated my birthday earlier bcoz my father not around on my birthday :/ he went to Kedah for some jobs to do. Pity me :/ but it's not means my day is 'broken'.

Haha Okay dah laa. Sekarang tukar bahasa pulak. Sebab english memang broken laa :3 lantok le kita mencuba kan kan? Hehe.

 Peristiwa 26/9/13
As usual woke up in early morning went to school by a van. Then when I arrived at my class. My class's door was locked up because my friend thina absent on that day. I don't know why? He always the first student arrived at the school and he entrusted to keep the class key . I'm so wonder why he did't absent on my birthday pulak tu! --' So I just stay by waiting my another friend. Sudden, someone call me. "kak shira, happy birthday!".

Okay continue in BM pulak. orang yang lalu lalang dekat situ yang dengar semua datang lepas tu wish. Tahu tak macam pirahna? Haha. Ni semua gara gara budak yang bernama hatikah, fikah and thina (sebab tk datang). Tak pasal pasal kene berdiri tunggu luar and kene kacau dengan budak dua ekor ni. haha Ergh! Actually kan shira dah plan malam tu nak nyorok dari diorang. Boleh pulak terlupa --' ni semua sebab thina! Haha. Rosak plan aku. Then budak form1 dua ekor tu pulak kata nak baling tepung masa dekat ruma sebab diorang lupa nak bawak. Setelah tk dilayan and shira buat muke masam. Dorang pujuk kata okay laa tak baling xD haha nampak tak permainan dia? Boleh jadi pelakon kan? Lepas tu datang laa kawan shira nih dengan sekutunya yg naik bas. Baru teringad nak nyorok bila nampak muke diorang muncul. Haha time tu juga dorang jerit shira!!!! Hadus kantoi sudah! Haha. Then lepas dia wish. Apa lagi? Budak2 yg lain dengar lah. Lagi sekali bertubi2 ucapan bagaikan pirahna sesi 2. Hahaha. Then pergi bilik guru amik kunci dengan mira. Lepastu macam biasa laa jadi bakal pengawas senior kene jage dekat guard. Balik balik muke yang sama datang lambat --'

 Peristiwa jadi penolong hakim memanah peringkat negeri.
Lepas dh bertugas, pergi kantin sarapan kejap. Then ketua kelas shira suapkan mee dekat shira :) haha. Then naik padang kene taklimat segalanya dengan cikgu dari durian tunggal. Nama dia cikgu muszafar kowt ^^ dia ajar kitorang segalanya tentang point and isi borang markah. Banyak sangat yang berlaku. Yang tak best puns ada. Takpe la tak nak cite. Nanti buat sakit hati jea. (cci, eb, mnda) ni code bende yang tak best tuh ^^ okay. Pastukan yang best pulak mira belanje aiskrim, anis belanje milo ais, ekin suapkan nasi tomato, ada dua orang bagi topup dekat shira, dan dapat makan free 3 kali haritu :) and yang lain buat shira happy :) fatihah wish 3 kali. Satu wish by sms, satu wish by fb and satu lagi wish by video yg dia post dkt fb. Haha. Tapi sedih.. Ada sorang tu tk wish puns birthday shira :/ sokey :) aku puns tk wish ko kn? Adil kan kan? Fyi aku wish dkt fb ko cume aku delete balik sbb aku sorang jea yg post. Haha kejam kan? dan ada lagi, malam tu dinner dgn family dah makan makanan fav iaitu ikan siakap stem. then balik dari sekolah ibu order kfc! hooo ^^ memang tahun ni birthday yang paling ohsem ^^ alhamdulillah :)

Peristiwa semasa balik dr sekolah.
 Disebabkan kitorang kene bertugas sampai pukul 4 setengah petang. jadi kitorang ada yang ketinggalan bas dan van. sedih tahu tak? dah laa birthday shira kan. pastu penat penat berdiri tengah panas tolong amik markah. ke hulu ke hilir kitorang jalan. letih yang teramat. then terpakse balik jalan kaki. bayangkan jarak sekolah dari rumah 6 kilometer! disebabkan ibu and ayah kerja time tu kan. so terpaksa laa. jalan kaki dengan ekin, rasul and adik shira. dalam setengah km cikgu muszafar nampak kitorang. Ya Allah nak nangis plus rasa bersyukur gila! then cikgu tu hantar sampai rumah. sangat baik cikgu tu walaupun shira tak kenal dia. adik shira dia ada sekali sebab dia tk nak balik. padahal dia bukan buat apa puns. kalau shira dah balik dah. so terpakse la dia dengar shira marah marah dia kenapa tak balik pukul 2 tadi. hahaha.

Okay sekarang shira nak senaraikan top 4 yang paling awal wish birthday ;)
1. Ayen , 12 tepat!
2. Akak Laila , 12.10am
3. Fatihah , 12.30am
4. Ibu 6.02am

 Rakan fb tak termasuk tao :) faham faham jea laa. yang top 4 ni hantar melalui sms :) that's means diorang ingat sendiri :D #yang wish birthday shira awal sebelum 26hb puns ada ^^ ada dua orang rakan twitter shira tk kenal. then ex shira. akak laila. ibu. ayah. adik shira and ramai lagi kwn sekolah. ada yang bagi alasan takot lupe. ada jugak yang cakap saje wish awal. macam2 kan? thank you laa pada yang wish :) pengalaman pahit dan manis :) thank you so much all !

PASTFUTURE


Post a Comment