Q U E E N ♡
About;
What's Happening?

1 2 3 4

Shout here;
Talk to much

Archive;
Preview Old Post

Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by Shahirah.

Pertandingan Chess
Sunday, 17 March 2013 | 0 Comments

Bangun pagi, gosok gigi, cuci muke, terus mandi, pakai baju, minum kopi, pergi sekolah, senang hati. :)
Amboii merek pulok! Hokaloh! Hihi.
Letih lah pak cik, mak cik sekalian. Empat hari ulang alik dari rumah ke Sekolah SMKA Dato Hj Abu Hassan Bin Hj Sail. Perjalanan mengambil masa satu jam lebih untuk sampai ke sana. Bayangkan. Setiap hari kene bangun awal. Maklum lah Shira ni selalo bangun pukol 6 lebih. Liat sikit kali ini untuk bangun tapi alhamdulillah dapat bangun dengan sendirinya setelah minda di setkan. Haha *amboii ayat den ^^
Chess peringkat Negeri 9. Sebanyak 8 buah daerah. lagi satu daerah mana pergi? Haaa tu tanya orang negeri ye sebab Shira bukan orang negeri. Haha saya anak orang Melaka okay? *bangga sekejap
Lepas pertandingan permainan netball isnin tu 25/2, esok selasa 26/2 dah kene pergi. Sumpah letih! Opsss kita tukar, betul-betul gila letih sangat. Tapi nasib baik Shira just simpanan. Ada lah jugak main sekejap sebab ada sorang tercedera, amik GS. Dalam seminggu tu Shira hanya berlatih netball jea. Chess? Haaa tak langsong. Sendi, otot, satu badan bole dikatakan sakit >.< Otak tak fokus bila badan sakit and keletihan. It's okay.

First day pergi sana memang awal giler bertolak. Pukul 6.30 kene ada sana. Malam sebelum hari tu kans kawan-kawan :( Shira tidur lambat. Tension sebab berlatih chess dengan computer dalam situasi yg agak bising. Adik Shira nak lappy. Ayah pulak suroh tido. Esok perlawanan Shira ngadu dekat cikgu Zanariah yang Shira letih. Kawan dari TBS cakap muke Shira macam tak sihat. Hm memang dik kakak tak sihat :( First game kalah, second game puns kalah. Masa dalam perjalanan tu Shira terlelap sebab teramat keletihan.

Day two, rabu. pergi dengan Sir Khatir cikgu sekolah rendah dengan adik Ayu. Sir belanje sarap. Haha wahhh. Then main chess dgn ayu pakai phone samsung mini dia tuh! best sangat. Sir tu peramah! Dia ada cakap next year belatih dengan dia. Dia cakap skill aku main chess bagos :) kata dia lagi, walaupun tkde yg mengajar aku ni, aku boleh sampai ke peringkat ni. Kembang dia puji cmtu! Haha. haritu aku just menang satu game dari dua game. Alhamdulillah :)

Day three, khamis. Naik kereta cikgu zanariah. samapi jea tempat pertndingan Shira muntah. Wekss ialah lahh naik bukit turun bukit! Aduhh! Dah tu cikgu bawak laju. mana taknye. terenjut-enjut lah. kepala ni bukan boleh terenjut sikit. mesti tak betul. hehe. angin satu badan. naseb baek ada budak mahad tolong urutkan badan lega sikit! hehe ^^ setiap game, sebelom game ula mesti Shira tk lupa mesej ibu Shira mnx ibu doakn. Hehe. Haritu, Shira dua-dua game Shira menang! Alhamdulillah :) walaupun tak sihat mane kan? doa dari ibu tersayang :) hehe

Doa seorang ibu memang Dasyat!

Last day, naik dengan Sir Khatir. Haha. Kalau naik kete dia tak pening. sebab kete dia selesa. seat dia very-very selesa and tinggi :) Haa last day kans? Bila di kire-kire memang tak boleh nak terseit lahh nama dekat top 10 tuh. baru menang tiga jea. Memang takde harapan! So haritu mengalah jea lah. Rezeki tahun ni takde :) Hehe senyum kambing!

Tapi Shira dapat satu pengalaman yang ohhsem lahh. First dapat bertanding dengan orang yang terer-terer. Wowww! Then dapat Ramai kawan. dapat kenal-kenal boyfriend! Haha tkde lahh :p tipu jea. tkde maknenye lahh.. Then dekat sane kene tulis pergerakan. memang leceh betul nak tulis-tulis ni. haishh. tapi seronok. eh? tk kowt. haha! Last one, dapat banyak strategi chess dari pihak lawan. Fuhh habis sudah semua tuh! ringan sikit kepala ni :) Pelajaran banyak tertinggal. Hmmm. Masak lahh kalau ada yang gagal!

PASTFUTURE


Post a Comment