Q U E E N ♡
About;
What's Happening?

1 2 3 4

Shout here;
Talk to much

Archive;
Preview Old Post

Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by Shahirah.

School Life
Friday, 4 January 2013 | 0 Comments
Entry kali ni Shira nak cerita pasal apa yang dah terjadi dekat sekolah dalam 3hari ni. Sepanjang 3 hari ada benda yang dah berlaku. Yeah. Shira akan cerita dari permulaan first day dekat sekolah.
Alhamdulillah tahun ni Shira tak berjage dari tidur. Kalau tak jadi macam tahun lepas excited sangat nak pergi sekolah sampai tak tidur. Sangat err kan? 
Dekat sekolah first day macam biasalah kan ada perhimpunan. Tapi bestlah untuk pelajar lepasan PMR. Dapat naik pentas ambil duit dari cikgu Omar bagi yang dapat A geografi :) Untuk pengetahuan seramai 20 orang dapat Geografi A. Pelajar yang ambil PMR 80 orang macamtu. so tak ramai kan?  So cikgu Omar kene keluarkan RM200. Haha. Then dapat hadiah dari cikgu Halizah bagi sesiapa yang dapat Sejarah A, 10 orang. Akan datang dapat hadiah dari Ustazah bagi subjek Agama,19 orang :) Bertuah batch 97! Okay back to the story, hari pertama dah ada kurikulum. Sangat err kan? Masa rehat Shira kene belikan makanan untuk adik Shira yang baru form1. Baikkan? Hehe.
Then masa dekat kantin kitorang pelajar kelas 4sains perempuan melayu sangatlah err! Bising, gelak tawa kitorang paling kuat sebab dah lama tak jumpe and berborak. Haha! :3 Adik Shira cakap semua pandang time kitorang buat bising macam sekolah sendiri. Tengok muke sikit, ada aku kesah? So tahun ni makcik kantin baru, suke suke suke. Nasi lemak sangat sedap and boleh tahan pedasnya! Tapi agak slow biasalah tu baru lagi kan? Tapi nasib baiklah kitorang keluar awal kalau tidak jem terus tak dapat makan. Kami2 dah ada port baru meyh! Port persendirian. Barang siapa yang amik port kitorang, kami cop anda budak wanted! :p 
Hari yang kedua, macam biasa datang sekolah. Tapi ada sikit kacau mood Shira! rasa macam nak lempang laju-laju jea orang yang kacau angin Shira tuh! Phuiii! Shira ajak diyana pergi tandas saje nak ngumpat orang yang selalu betul dan pentingkan diri sendiri ataupun janji tak ditepati! Pun boleh! Baru jea masuk sekolah tahun lepas nak tunjuk belang. Lu ingat wa takot sama lu? Eh wa takot lu malukan wa jea. Wa tak suke nak marah lu nanti lu mengadu sama lu punya balak! Kalau wa marah wa akan keluarkan air mata wa macam wa marah budak cina masa form2. Tapi lu takda o masa tuh! *dendam* benci kowt! malas nak cari pasal. kalau nak bergurau dengan dia mesti dimalukan khau2 punya! Stop it!  Masa sivik, dalam kelas ada sorang pelajar cina bising sampaikan kepala sakit sebab dia duduk belakang Shira! Dia bising sebab kene pindah kelas. Before ni kelas sains dekat kelas psv yang sekarang. Walaupun sakit tetap tahan dan masih boleh gelak bila dia buat lawak. Cikgu tanya dia apa perasaan dapat 8A? Dia cakap tiada perasaan. Then cikgu tanya lagi apa halatuju kamu? Dia cakap halatuju saya, saya sedang cari halatuju saya. Satu kelas gelak! Hahaha. Bak kata diyana aku yang dapat Bm B bagos lagi dari dia yang dapat Bm A. Haha. Then lepas tu masa Fizik, kene pergi makmal. Belajar then hafal Tera, Giga, Mega, Kilo, Desi, Senti, Mili, Mikro, Nano, Piko. Yeahh. dah hafal then cikgu panggil nama Shira and Fatihah, setiap kumpulan 2 orang kene panggil ada test. Siapa yang lambat/last satu group kene dende. Shira orang ke dua siap kowt. Orang pertama Fatihah. Haha, group kami siap dulu :3 
Hari yang ketiga, macam biasa datang sekolah. Then pergi dewan ada baca yassin. Ada tiga orang pelajar masuk kelas. ketiga2 pelajar lelaki. So dari 15 orang bertambah kepada 18 orang. Kesian kelas sains cuma ada 18 orang pelajar jea. Then pagi tue Form4 kene amik buku teks. Pergh dah la ada subjek Biologi and Kimia lepas tu. Kene angkut beg bawak pergi makmal, sangat berat! Erghh! Nasib baik masa biologi tak bawak beg. Masa rehat dapat makan nasi ayam percuma dengan air Milo bagi pelajar yang dapat KHB (ert) A, 12 orang. Tak ramai puns yang amik khb (ert) dalam 20 lebih. Alhamdulillah. Kepada adik2 batch 98, kuatkan usaha kamu semua. Untong kalau jadi pelajar cemerlang. Semua orang sayang :) Akak puns sayang 

PASTFUTURE


Post a Comment