Q U E E N ♡
About;
What's Happening?

1 2 3 4

Shout here;
Talk to much

Archive;
Preview Old Post

Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by Shahirah.

Alhamdulillah Johan P18
Saturday, 26 January 2013 | 0 Comments


Allhamdulillah thank you to Allah, tak disangke-sangke dapat johan kategori perempuan 18 tahun dalam pertandingan chess 22 haribulan yang lalu bertempat di sekolah menengah rendah agama gemas. 
First game Shira lawan dengan sekolah tengku syed idrus, then game kedua sekolah tengku syed idrus jugak, game ketiga lawan sekolah jelai, game keempat lawan mrsm gemencheh, game kelima lawan sekolah bukit rokan, and last game lawan mrsm gemencheh. 
Game pertama sampai game kelima alhamdulillah Shira straight menang :)
Game pertama meja no 5, game ke dua meja no 3, game ke tiga meja no 2, game seterusnya sampai habis meja no 1. Bayangkanlah semua persaing-persaing semua hebat belaka. Hanya Allah je yang tahu betapa tingginya keinginan Shira untuk menang. 
Pagi tu, sebelum Shira bertolak ke sekolah. Shira minta ibu doakan Shira lepas tu Shira salam cium pipi ibu.
Thankful to Allah. Alhamdulillah! Alhamdulillah! Kau permudahkan segalanya ya Allah.
Pagi tu pulak semasa dalam perjalanan ke tempat pertandingan, ada dengar tips2 apa entah. Cikgu bukak radio era. Then Shira puns dengar lah. Dia kata senyum, rendah diri, sentiasa berfikiran positif. Shira tanam dalam diri, supaya sentiasa berfikiran positif. Jangan putus asa, sentiasa ingat ibu bapa, rendah diri, dan yang paling penting sentiasa ingat Allah. Berdoa supaya dipermudahkan dan minta bantuan ketika dalam kesulitan.
Setiap pertandingan mula Shira doa dekat Allah. Sesungguhnya Allah maha Adil :)
Terima Kasih Ya Allah :)
Masa main setiap game, jantung Shira akan berdegup dengan kencang! Tangan sejuk je. Kene fokus, tak boleh gelabah. Dan perlu sentiasa rileks and chill.
Ini adalah perkara yang amat berharga dalam seumur hidup Shira.
Main 6 game, Shira menang 5.5 game jea.
Masa game ke enam Shira tanya lawan Shira dari mrsm dia menang bape game? straight kea?
Dia kata yup! So kita sama lah ni? Ohno! Lepas kitorang berdua tahu yang kitorang jea yang straight menang semua game. Kitorang pakat nak seri. Tahu tak? Baik betul lawan Shira tu. So masa awal kitorang panggil cikgu yang jage tu, pastu dia marah kitorang. Baru mula dah nak seri? Dia kata tak boleh. Kene main jugak! Then kitorang pura-pura main, bila nampak dia buzzy kitorang cepat-cepat hantar keputusan nak seri. Haha. Sayang kamu wahai student mrsm. Thank you. Tapi Shira rasa bersalah sebab Shira yang dapat no1. Dia no2. Shira nak minta maaf kawan. Shira tak ingat nama dia. Btw keputusan bukan Shira yang buat. Rezeki masing-masing.
Maybe dia tengok meja yang Shira duduk no1 tiga kali berturut-turut. Dari situ kowt pemilihan dia kira. 
Apa pun :'( thank you to Allah, my parents and my teachers :) ILOVEYOUU all <3


PASTFUTURE


Post a Comment