Q U E E N ♡
About;
What's Happening?

1 2 3 4

Shout here;
Talk to much

Archive;
Preview Old Post

Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by Shahirah.

PMR Result
Friday, 28 December 2012 | 0 Comments
Banyak sebab kenapa hari ini baru Shira nak update blog :)
 Malas nak update
 Rasa malu yang membuak-buak walaupun gembira
 Selalu gune laptop yang satu ni keyboard nya rosak dan sekarang Shira menggunakan nya sebab laptop ibu chager dia buat hal. Dan selama ni adik yang pakai laptop ibu asyik main Blackshot dia. Memang geram, so akhirnya pakai laptop ni yang keyboard "B, V, Z dengan space" rosak! terukkan? spoil betul --' So pakai 'On-Screen keyboard'!
Yeeaaahhhh! I feel so down~ Why? yeah my result alhamdulillah memang capai target. Tapi ada satu perkara yang buat Shira feel so so so down Apakah?
Okay cite dari mula, 19dis haritu amik result dekat sekolah! tak tido langsong! Takot dgn result. Tak tenteram. Malam tu jugak buat  kek coklat tok dibawa ke sekolah. Then ttbe pagi tu intan mesej suroh online. Haha apa lagi online laa sementara nak tunggu pukul 10. Then abiz onl siap-siap mandi  semua, potong kek masok dlm bekas, kene cepat sebab ayh Mira datang amik. Ttbe ibu balik uma, eik? kenapa balik bu? Nak ibu ayah hantar tak? Lahh.. Kata keje. Ibu balas, kau tak nak ibu pergi ke? Haha. Shira balas, Shira call Mira dia kata dah sampai masjid.. Ibu balas balik, Okay2. nanti ibu dtg sekolah, balik Ibu amik! Okay-okay Shira balas sambil salam cium ibu, 'okay la bu rasanya Mira dah sampai, ibu doakan ye! :) :)  kete Mira ada sorang nenek Fatihah, tak sangke dia puns ada. Haha. masing-masing pakai bju kurung. Muslimah konon. *mata di atas tangan di bahu*  Sesampai sekolah.. Sunyi je sekolah! Kami orang first datang. Eh silap! Kami orang pertama masuk sekolah! Sebab apa? Sbb ramai bdk laki dekat bus stand sekolah. Sume b'semangat nak amik result. Then masuk jea sekolah ada sorang pakcik gate tegur kitorang. Senyum senyum pandang kitorang.  pakcik nak penampar? Kalo nak, cakap tao. Haha. Dia tanya apa ntah dah lupe. Shira cakap pergi kantin. Haha lain ditanya lain dijawab~ Lantak laa. Eii tak suke tao kalau bini pakcik tao dah kene siku daa pakcik! Then tanpa menghiraukan keadaan Shira dgn Mira and Teah sama-sama pergi kantin~ ttbe si teah aka fatihah hilang. Mano pulak dio ni? Dah kene culik dgn pakcik gate ke? Shira saling berpandangan dgn Mira. Alamakkk! teah mana? Shira pun jawab, dia dekat blkang kita tadi kan?  mano plak nenek ni? So kitorang panggil TeaaH! tEaah! teAah! ttbe ada suara yang menjawab, Kejap! Lega rasanya. Ooo teah jumpe Shakib rupanya. Shakib nyorok blakang makmal ict. Shakib abg form 5 memang rapat dgn teah! So tunggu yang lain dekat kantin. Lama sampai nak tertido akibat tak cukup tidur. Letih, lesu rasanya~ Lepas satu jam lebih kemudian semua kawan perempuan kelas Shira sampai. So mkn laa kek coklat yang Shira buat. Nak tahu kenapa Shira rasa down? Sebab Shira dapat msg dari Ibu yang anak buah Shira dapat straight A. Memang jelous! Yela sekolah sbp boleh laa. Dah tentu2 straight A. Untong laa dpat Samsung S3 dari parents dia  Hmm. Then nak hilangkan rasa mengantok and down mulalah berlawak sampai tak ingat dunia. Memang happening. Rasa berdebar and takot hilang terus! Sape ntah cakap kita berlawak berlawak jugak, result kalau teruk menangis tak berlagu. Hehehe lebih kurang camtu laa ^^v Shira tambah sikit sebab tak ingat ayat yang mrs. unknown cakap.
Then pergi depan pejabat. Tunggu pengetua. Ekin kata ayah dia tanya ustaz pukul 1 result kua. Lama lagi! pukul 11.30 ttbe ada satu mesej  masok. tengok2 mesej dari KMP! Satu jam jugak nak tunggu mesej dibalas. motif  Shira saje jea ngade2 nak try. Bila Shira cakap jea yang Shira dpt mesej  KPM yang lain sume nak tengok! Macam ikan pirahna datang arah Shira. Shira dah mule lahh tangan sejuk 0cc. Beku giler! Hemohemo! Okay Shira kasi nfon dekat kawan dgn syarat jgn bgtau Shira. Senyap mcm takde pape berlaku. Lepas diorang tengok. Macam2 reaksi! Ada yang menjeriit, melompat, ada yang senyum, ada yang cakap wow! Sambil Shira perhati diorang semua, fikiran mula melayang. Apakah? apakah? Rasa macam nak tahu jugak! Then ttbe ada suara dari kawan Cina Shira, dia cakap cina, "ni na tao liok A!'' Alamak pecah rahsia.. Shira pura2 tak tahu sambil senyum :) Yang lain tak tahu Shira dah tahu dari kawan Cina Shira sbb yang lain tak paham.  ^^ Okay macam orang dah takde perasaan dah time tu. Wat lek jea. Dalam hati alhamdulillah. Then pergi dekat cikgu Azizah! Shira cakap result Shira, kwn2 Shira mesti pelik dari mana Shira tahu sbb Shira dah warning diorang.  Then, setengah jam jugak tunggu pengetua. Lepak lagi tapi time tu dah takde gelak tawa. masing2 risau. Menjelang saja pukul 12, pengetua dtg. Yeahh! Cepat2 yg lain menuju ke dewan. Tak sabar2, then kene tunggu lagi. tak tao pengetua buat apa kat pejabat lama sangat. Kawan yang lain cakap pengetua buat analisis dgn prin slip pmr kitorang. So kene tunggu lagi. Haishh. bagi Shira it's okay. Shira alhamdulillah dah lega. So Shira berlagak dengan kawan Shira yang lain. Menari2 dkat depan dewan, menyanyi  dlm hati apa semua.  Diorang mesti sakit hati. Hihi ^^ Sorry kawan~ Yang bdk cina lagi laa. Siap picnic bwh kipas. Shira join kejap. Jing wen dgn Kai En dah tao result diorang dari mesej KPM jugak. Jing Wen 8A, Kai En 7A1B. Time tu diorang nak buat apa takde orang nak marah. Yelaa pelajar cemerlang kan kan? Then pengetua sampai~ Pengetua berucap, cakap graf tahun ni munurun means bagos lah dari batch 96. Tahun lepas 3 point something, tahun ni 2.97. Senang nak ingat sbb Kami batch 97 :) Shira ada record sound saat manis pegetua  berucap :) dan juga saat cikgu mar umum pelajar cemerlang yang dapat 6A keatas :) Saat manis bagi Shira. Nasib ingat nak record :) Bila di dengar balik. Bersemangat rasanya!!!Shira nak ucapkan terima kasih dekat semua cikgu, tanpa cikgu2, Shira tak dapat result sebagus ini. Alhamdulillah :) Jasa cikgu tidak terbalas. Shira hanya boleh membalas dengan doa :) Tidak lupa ibu dan ayah yang banyak bagi nasihat dan semangat!  Dan juga kawan2, tanpa awak2 semua aku tak dapat result macam ni :) Shira bersyukur walaupun tak dapat straight A, sebab Shira tahu Shira lemah Math dengan Bahasa Inggeris :) Nak2 bi sume novel baru bagi batch 97. Itu salah satu punca batch 97 ramai yang tak dapat straight A sebab bi lah!
Bawah ni senarai nama kawan sekelas Shira. Sorry ye kalau tak minta izin post dekat blog ni :)
1.Chong Jing Wen-8A  2.Chang Tau Vun-8A  3.Tan Kai En-7A1B  4.Danial-7A1B  5.Fatihah-7A1B  6.Intan-6A2B  7.Mira-6A2B  8.Shira-6A1B1C  9.Idah-5A3B  10. Fasiha-5A1B1C  11.Jaka-5A1B2C  12.Ekin-4A2B2C  13.Shawan-3A  14.Sham-3A  15.Diyana-2A5B1C
Ini jea result kawan2 Shira, yang Shira ingat. Kawan2, bersyukurlah kerana anda masih ada A :) dekat luar sana ramai lagi yang takda A. Btw, A bkn penentu masa depan kita :) Yang menentukan adalah Allah. Tak bermakna tak dapat byk A kita tak berjaya. "Tapi A uw melambang kan kepandaian seseoang , rite ? " yang ni kata2 salah seorang kawan twitter Shira. betul tuh tapi kita dah usaha :) bersyukurlah! 
Lepas ayah dgn ibu datang jemput. Balik terus onl , giler ramai yang IM. Result camne? Orang yang pertama IM akq fyqa. baru onl tak sampai dua minit dia muncul tanya result. lepas tu sorang demi sorang~ Aduhh. Then lebih 30 orng yang tanya lenguh tangan menaip! Lepas da clear. Offl makan then tidur :) Bermulalah mimpi :)

PASTFUTURE


Post a Comment