Q U E E N ♡
About;
What's Happening?

1 2 3 4

Shout here;
Talk to much

Archive;
Preview Old Post

Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by Shahirah.

Pertandingan Memasak
Wednesday, 28 November 2012 | 0 Comments

Post kali ini sepatutnya Shira dah update lama dah, tapi baru sekarang ada mood nak menaip :DD Hari tu, tak ingad bila. tapi ini program khas untuk form 3. Dalam 15 peserta join Pertandingan ini. Terbahagi kepada 3 group jea. Sebab ramai yang dah merdeka tak datang sekolah. Haha! Tapi ingad hari tu hari jumaat ;) Seminggu sebelum cuti sekolah. Ingad sebab cuma datang hari tu and hari last day school. Hehe ^^v


Inilah pelajar-pelajar contoh yang datang hari tu. Hehe. Memang best, walaupun group Shira asyik bertegang lidah. Shira cuba nasihat kat diorang. "Jangan gadoh! Karang cikgu tolak markah." Hahaha.*Gelak dlm hati. Sambil buat muka serious! Lepas tu masing-masing terus senyap! Baru boleh teruskan kerja. Shira dok cuci pinggan ja. Sakit pinggang ni, nasib baiklah ada jejaka sorang yang membantu. Haha, Akhir lepas pertandingan tamat. Dia dengan sukarela hatinya pun nya pun menawarkan diri. Bagus-bagus. Lega sikit.


Haa.. Inilah aksi kami sekumpulan. Macam-macam gaya ada. Haha. Ehh, ada yang sesat kat situ. Pak imam mana tu? Baru balik dari surau ye pak? Hehe :) Alhamdulillah la, walaupun group kami ada 3 orang pelajar lelaki, hanya 2 budak comel. Kami berjaya dapat No.1 dalam pertandingan kali ini. Hehe, bangga satt XD Mengalahkan team wonder girl ^^ Kumpulan girls dari kelas kami! FYI:: Lelaki sesangat boleh diharapkan! Walaupun lelaki ini sesangat keras kepala. Tapi sekurang-kurangnya lelaki ini mendengar dan tak melawan ketuanya. Ketuanya garang macam si Sang Singa, Haha. Si Ekin latu anak pak cik Rahim :) Acoy atau nama sebenarnya Rasul, dialah tolong lipat "Lepat pisang" sampai cikgu puji, "pandai kamu lipat. Kemas!" *lebih krng cmtu laa. Hihi. Danial, dia memang budak genius. Dia tak kesah pun, kalau aku cakap salah dia pikir dulu. Then baru bagi tahu pendapatnya supaya aku menerima ideanya 100%. Bagus budak ni! Haha. Ekin, Si Ketua yang banyak mengharap sangat nak menang! Seboleh-boleh nak jugak menang. Sampai dah tamat pertandingan dia still risau. Dia berpendapat group girls kelas kami bakal dapat No.1! So dia pun membebel *pokpekpokpek! Kami pun ikut lah rentak dia tu. Hahaha :DD 


 So inilah group girls kelas Shira yang Shira maksudkan tadi. Diorang tengah masak mee Tom Yam. Agak tercabar lah jugak kitorang dengan group ni sebab semuanya perempuan. *Dalam hati macam mana ni."Yakin, yakin boleh menang! Yeahh!" dengan penuh semangatnya.


Yang ni pulak group "Rojak".Hehe Memamdai aku jea bagi nama tu dekat group diorang. Haha :DD Sebab group diorang ada 2 lelaki 3 perempuan. Berlawanan dengan group Shira. Tapi 2 jejaka tu asal dari kelas Shira. Yang girls lain tu jiran jea. Hehe. Tengok lah reaksi ketiga-tiga group ni! Bersemangat nak menang! Tu la yang di namakan pelajar bukit jalor ;) tapi patutnya pelajar air kuning. Haha perasan sudah! *yg tak phm tu, korang buat paham jea laa :) 


So, inilah bahan-bahan yang kitorang bawak dari rumah. Masing-masing bawak bahan sendiri lepas bicang bersama. Bincang "kau masak apa, kau pulak masak apa!" Hehe ^^ camtu laa. Kami sepakat tuptaptuptap. Mula-mula tu ada laa sikit gaduh kecil. ;DD Last-last memasing okay balik! Shira ditugaskan buat puding koktail buah buahan berkuah. Ketua kami buat Mee bandung, Danial buat lepat jagung dgn kek lapis Ombak Rindu. Yang kek lapis tu dia bawak dari rumah. Saje nak kasi cikgu rase. Padahal kitorang tak rancang sama sekali suruh dia buat. Dia terlebih rajin. Haha. Rasul pulak buat Air loncan loi Barat. Sedap! :) Raof tak buat sebab tak sempat. Dia nak buat Mi hailam. Haha. Act group kitorang yang terover menu. Group lain cuma buat 3 jea. Kitorang rancang nak buat 6 resipi. Last-last dapat buat 5 jea. Haha. 


Inilah meja hidangan group Shira. Tersusun bukan? Hehe.


Yang ini time para juri-juri merasa. Banyak kritikan positif ;) Suke dan Bangga sangat time tu :) Rasenya group lain macam tak puas hati jea dengan group aku. Kod laa. HAHA *evil laugh.
Happening sesangat lahh, best. Inilah kenangan "aku" yang tak akan Shira lupakan sampai bila-bila. 
Akhirnya, group kami dapat no.1 :) Hadiahnya Piala seorang satu! Syukur alhamdulillah :D
No.2 Group berlawanan.
No.3 Group girls.
Sekian, assalamualaikum :) Papaii <3 Thanks for reading!

PASTFUTURE