Q U E E N ♡
About;
What's Happening?

1 2 3 4

Shout here;
Talk to much

Archive;
Preview Old Post

Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by Shahirah.

Cerita Panjangku
Friday, 6 January 2012 | 0 Comments


Lama takk story mory
Cuti sekolah banyak jalanjalan jea Shira neh
Memey best !
So Lappy takk bule abaikan ! Mesty suntuh punya !
Biar pon tengah bercuti , tapy tangan neh gatal nak ONLINE bagai .
Destitasi Holiday cuti Sekolah :

Bukit Merah Laketown Resort
p/s : Panjang cerita neh , nak bace kea ? :p let me shortkan ;)
Sampai kat sane pergi check in dulu at Lakeview Villa .
Then jalan2 sekitar bukit merah .
Keesokan Hari baru beli tiket Water Combo RM43 seorang (adult)
                  First naik chairlift , second pergi Eco Park , then Baru pergi Waterpark .
Actually Shira dah 2 kali pergi Laketown neh ,
Tahun lepas and tahun neh !
Tapy tahun lepas naik Chairlift , Skycycle n Waterpark .
Tahun neh betulbetul ramai orang ! Nak beratur memey panjang !
Parking lagi lah ! Grrr’
At waterpark main sume game , tpy ada satu game neh memey gila2 dasyat !
Gelongsor bentuk U , Shira naik 2 kali tahun neh 3 kali tahun lepas !
Sape yang naik lebih 6 kali tue memey terer !

Zoo Taiping
Ahh , kene tunggu kete lain kuar baru ad parking !
Actually tyme tuh rain over we XD hujan renyai .
Macam biasa beli ticket dulu . Ticket RM12 seorang (adult)
Jauh zoo 2KM so Shira n family naik kereta peloncong .
Memey best ! Banyak haiwan , nak tahu takk ?
Babi hutan pon ada . HAHA XD
Busuk ohhh , totop idung !

Bukit Bendera , Penang .
Oshh  , naik kereta alaala cabel car .
Excited nak naik , macam biasa beli ticket dulu .
Harga ticket RM8 seorang (adult)
Jalanjalan beli barang kat atas bukit bendera !
Tyme tuh Rain over we ! Lebat , biasa lah bukit .
Tyme tuh malam , memey best ! Satu penang dapat tengok .
Memey cantik , panjang jambatan penang 14KM .
Lepas tuh singgah makan at Kota Padang .
Pehhh , Laksa , sepambok n air kelapa add aiskrim memey terangkat selera .
Tapi Mahal makan kat situ .
Dapat merasa sekali sekala pon jadi .
Bukan selalu naik penang habak ayah kita :D

Muzium Perak
Masuk percuma , free of cas !
Second tyme pergi muzium perak . Tapi takk luak pon ! Serious .
I LOVE HISTORY !
Muzium neh 2 tingkat , takk besa takk kecil .

Janda Baik, Pahang
Kat Janda Baik neh pergi dengan my lovely cousin.
Dalam perjalanan ke sana Shira tertido sebab keletihan –‘
Lepas check in Kat Chalet Sri Pengantin.
Aku, Nisa dgn Intan tros serang kolam mandi.
Kolam kat situ dalam gila, paling dalam 3m, paling cetek pon 0.50M jea.
Ketinggian Shira : 160 cm
Benda yang takk bule lupe,aku hampir lemas gara-2 hilang kawalan berenang kat kolam 3m tuh, aku menjerit minta tolong. Tapi yang ada kat situ cume nisa ngan intan jea.
Dalam kepala, cuma ingad mati. Yelha, Nisa dgn Intan mampu kea tolong? Yelha, orang yang paling tinggi puns aku. Ttbe, ada sorang kakak yang keja kat situ datang hulurkan tangan dia. Aku memang takk ingad apa-2 tyme tuh. Lepas jea aq ditarik, Nisa ngan Intan terus datang kat aku. Seluruh muka aku pucat kata dorng.
Aku hilang kawalan sebab ada percikan air samaada Intan atau Nisa terpercik dalam mata aku. Aku takk tahu sapa ny percikan. Tuh yang hilang kawalan. Lagi puns aku takk pandai berenang sangat. Mase tuh kiteorang betanding terapung berenang sampai kolam cetek. Kteorng mula dari kolam dalam sampai kolam cetek.
Tu lha akibatnya, mengade-2 nak pergi kolam dalam. 

Last, ada lagi benda nakk citer. Tapy takk nakk nakk tulis. Tentang aku, Nisa, ands Intan. Banyak kodd kenangan kitorang kat KL. 
Okey lha, papai uolls <3

PASTFUTURE